Hoe ga je om met media voor musea en cultuur?


Culturele organisatie, museum of creatief iniatief- de cultuursector is een kleurrijke wereld vol met verschillende verhalen, doelen en opstellingen. Soms luid van de daken met een tentoonstelling, of in de straten met een wandelroute. Soms educatief en serieus. Maar een ding is essentieel: bezoekers moeten iets kunnen ervaren.

 

Media voor musea moet dus bereikbaar zijn voor het publiek. Hoe jouw museale verhaal het beste gecommuniceerd wordt hangt ervan af, maar beeld, geluid en interactie brengen het tot leven en dichterbij.

 

IQ-Media heeft jarenlange ervaring met verschillende onderwerpen in en producties voor de cultuursector.

 

Neem contact op
Outline icon of a telephone

Wat maakt IQ-Media voor musea en cultuur?

Als creatief mediabureau zijn we van dienst van begin tot eind. Je kan ons inzetten voor onderzoek, concepting, scripts, illustraties, animaties, video, interactieve exhibits, tentoonstellingen, (beurs)stands, (speur)tochten, puzzels, hoorspelen, educatieve games- als er iets (audio)visueels bij komt kijken zijn wij graag van de partij. We brengen zelfs presentatoren, acteurs en historische of fictieve personages aan boord. De techniek om dingen digitaal te maken en te verbinden aan hardware of lesmateriaal hebben we ook in huis. En voor updates, onderhoud en communicatie staan we klaar.

 

We kennen het publiek, want dat zijn we ook zelf. Een voordeel van een creatief mediabureau zijn is dat we vol zitten met persoonlijke interesse en passie voor toffe creatieve ervaringen. Dat doen we vanuit cultureel Zwolle door de regio en heel Nederland, voor groot en klein.

 

Zoals deze interactieve verhaallijnen in Museum Engelandvaarders, gebaseerd op waargebeurde verhalen en personen, die de bezoeker aan de hand van verschillende spellen en puzzels het museum laten ontdekken:

IQ-Media verzorgt museale producties van onderzoek en inrichting tot feestelijke opening. Dit doen we overigens voor musea, maar ook voor andere tentoonstellingen, beurzen, presentaties, videoproducties en webinars. En daarbij kunnen we ook voorzien in het inzetten van de juiste (social) media kanalen en middelen.

Start jouw museale project

Ook een project voor een museum starten? We horen graag je verhaal. Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Ander soort culturele productie gezocht? Kijk eens bij onze projecten of neem vrijblijvend contact op & wie weet zijn wij je gewenste creatieve partner in cultuur!

Neem contact op
Outline icon of a telephone
We doen heel veel!Meer projecten zien?
Bekijk alle projecten
Ook een project starten?Neem contact op!
Neem contact op