Hoe ga je om met media voor zorg?

Zorginstelling, ziekenhuis, sociale werkplaats, (ARBO)-arts, HR-medewerker- de ‘zorgsector’ en dus ook communicatie over zorg is heel breed. Net zoals de doelgroep clienten. Dat maakt het soms lastig om complexe informatie over te brengen. Terwijl dit zeer van belang is, zoals bij instructies voor behandelingen, medicatie en gevoelige onderwerpen.

 

Media voor zorg moet dus duidelijk communiceren naar de doelgroep clienten. Een helder verhaal vertellen, in beeld en met ondersteunende tekst of vertalingen.

 

IQ-Media heeft jarenlange ervaring met verschillende onderwerpen in en producties voor de zorgsector.

 

Neem contact op
Outline icon of a telephone

Wat maakt IQ-Media voor de zorg? 


Aan de ene kant zijn we als creatief mediabureau van dienst met huisstijl, websites, strategie en toffe interactieve exhibits. We zijn flexibel in ons taalgebruik, zitten in hartje Zwolle en werken landelijk en lokaal voor zowel kleine als grote bedrijven, overheden, onderwijs en culturele initiatieven. 
En dat maakt ons aan de andere kant heel geschikt om verhalen te ontleden en te vertalen voor een doelgroep zoals clienten in de zorg.

 

Vaak werkt die communicatie het beste in een animatievideo over zorg. Met geanimeerde illustraties en graphics worden situaties simpeler en omgevingen generieker; ‘het kan overal zijn’. Getekende karakters kunnen iedereen zijn. Apparatuur en handelingen zijn minder intimiderend. Goede animatie en infographics werken dus drempelverlagend.

 

Zoals deze animatievideo voor het Erasmus MC, waarvan het doel was mensen op de hoogte te stellen van de ingreep en de voorbereidingen die ze hiervoor zelf moeten doen:

IQ-Media verzorgt animaties van begin tot eind. Van script, illustratie, infographic, animatie, special effects en voice-over, tot aan achtergrondmuziek en sound effects. We helpen je ook graag met het aanhaken van de juiste social media kanalen en communicatieboodschap.

Start jouw media voor zorg 


 

Ook een animatieproject voor zorg starten? We horen graag je verhaal. Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Ander soort mediaproject in de zorg? Neem een kijkje bij onze projecten of neem vrijblijvend contact op & wie weet kunnen we jouw media-zorgvraag ook behandelen!

Neem contact op
Outline icon of a telephone
We doen heel veel!Meer projecten zien?
Bekijk alle projecten
Ook een project starten?Neem contact op!
Neem contact op